“Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us.” 

-David Richo -


Relatietherapie


Relatietherapie

 

Er kunnen vele redenen de oorzaak van zijn dat je relatie een dip beleeft, maar vaak is gebrek aan goede communicatie of beschadigd vertrouwen er de oorzaak van dat zo’n dip stand houdt en je er met z’n tweeen niet uit lijkt te kunnen komen.

Op zo’n moment kan het raadzaam zijn je een tijdje te laten begeleiden door een objectieve derde persoon, die je kan helpen inzicht te krijgen in de struikelblokken en die je datgene aanreikt waarmee je bepaalde patronen kunt doorbreken en veranderen, vertrouwen en intimiteit kunt herstellen en samen wellicht een nieuwe start kunt maken.

 

Aan de hand van een intakegesprek met beide partners samen, wordt vastgesteld waar de knelpunten in de relatie liggen, waar jullie tegenaan lopen en waaraan nu het meest behoefte is om de relatie mogelijk weer in goede banen te leiden.

In samenspraak wordt een begeleidingsplan afgesproken waarbij meerdere inzichtgevende en begeleidende gesprekken met beide partners plaatsvinden en eventueel oefeningen meegegeven worden, of een plan waarbij een of beide partners individueel aan de slag gaan om met behulp van therapeutische methoden persoonlijke doelen te bewerkstelligen. Ook is een combinatie van het voorgaande denkbaar.

 

In enkele gevallen is het raadzaam om, wanneer dat mogelijk is, tijdelijk afstand te nemen van elkaar gedurende therapie.

Soms zijn de emoties eenvoudigweg te hoog opgelopen om mee om te gaan zolang als je bepaalde ervaringen of gevoelens nog niet hebt kunnen verwerken. Liever echter, help ik je de kracht en het vertrouwen in jezelf te vinden om confrontaties aan te kunnen, de communicatie te bevorderen en je emoties te uiten op een wijze die het begrip, het vertrouwen en de intimiteit tussen jou en je partner hersteld en versterkt.